Obsah stránky

Výzva k podání návrhu na změnu územního plánu

středa, 24. červenec 2024 // ÚŘAD INFORMUJE

VÝZVA K PODÁNÍ NÁVRHŮ NA ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU Obec Žďár připravuje podklady pro zahájení procesu pořízení změny územního plánu. V této souvislosti vyzývá občany obce Žďár, jakož i fyzické a právnické osoby, které mají vlastnická nebo obdobná práva k pozemku nebo stavbě na území obce Žďár, k zaslání svých návrhů, podnětů a požadavků k prověření změnou územního plánu

Text // Správce


VÝZVA K PODÁNÍ NÁVRHŮ NA ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU

Obec Žďár připravuje podklady pro zahájení procesu pořízení změny územního plánu. V této souvislosti vyzývá občany obce Žďár, jakož i fyzické a právnické osoby, které mají vlastnická nebo obdobná práva k pozemku nebo stavbě na území obce Žďár, k zaslání svých návrhů, podnětů a požadavků k prověření změnou územního plánu, a to  

ve lhůtě do 30. 08. 2024.

Jednotlivé návrhy je možno nejlépe osobně podat ve stanovené lhůtě na obecní úřad ve Žďáru (úřední hodiny každé pondělí od 17 do 19 hod), nebo je také možnost je zaslat poštou, e-mailem, datovou schránkou.

Návrh na změnu územního plánu musí být podán na formuláři, který je možno vyzvednou na obecním úřadu ve Žďáru v úředních hodinách nebo ho lze stáhnout na Portálu občana města Blanska v sekci formuláře, stavební úřad, územní řízení.

Návrh na změnu musí obsahovat kromě základních identifikačních údajů, uvedení vztahu navrhovatele k navrhovanou změnou dotčenému pozemku – údaje umožňující identifikaci navrhovatele, včetně uvedení jeho vlastnických nebo obdobných práv k pozemku nebo stavbě na území obce (identifikaci parcely, zákres do snímku z katastrální mapy), popsané důvody pro pořízení změny a dále pak také návrh úhrady nákladů na pořízení změny.

Jednotlivé návrhy budou následně posouzeny z hlediska úplnosti, obsahových náležitostí a souladu s příslušnými právními předpisy, jak pořizovatelem změny územního plánu, tak příslušným úřadem územního plánování, případně příslušným orgánem ochrany přírody z hlediska úplnosti a souladu s právními předpisy. Pokud bude vydáno kladné stanovisko těchto orgánů k navrhované změně, bude dále návrh předložen k rozhodnutí zastupitelstva obce.

Obec upozorňuje, že i návrhy, které budou do změny územního plánu zahrnuty k prověření, mohou být na základě výsledků projednání změny územního plánu z důvodu negativního stanoviska některého z dotčených orgánů i v průběhu projednávání vyřazeny.

V případě dotazů kontaktujte místostarostu obce Bc. Jana Novotného na tel.:  724 114 229, nebo mail: novotny@ou-zdar.cz

Patička stránky